Hol vállalsz fotózást?

Egri fotós lévén elsősorban Heves megyében, de ezen kívül az ország nagyon sok részében fotóztam már esküvőt így többek között Budapesten, Salgótarjánban, Szegeden.

 

Hogyan végzed a munkádat? Mi a kreatív fotózás?

Az esküvői fotózásnál igyekszem észrevétlenül végezni a munkámat. Ez részben igaz a kreatív fotózásra is. A mennyasszonnyal és a vőlegénnyel próbálom megtalálni azokat a mozzanatokat , amelyek leginkább tükrözik a személyiségüket. A kreatív fotózásnál ha szükséges instrukciókkal látom el és segítem őket, de igyekszem a párok természetes mosolyait, mozdulatait megörökíteni. Helyszíneket mindig az igényeknek megfelelően egy megbeszélésen szoktuk kiválasztani. Itt javaslataimmal, tapasztalatommal tudok segíteni. Az esküvő napján történő fotózásnál nem mindig tökéletesek az időjárás és a fényviszonyok, ennek ellenére a házasulandók által választott környezetben a lehető leghangulatosabb képeket készítem el. Elmondom mire érdemes figyelni és milyen lehetőségek vannak. A másik fontos amit minden párnak javaslok, hogy próbáljanak kikapcsolni ezen a napon és semmilyen feladatot ne vállaljanak magukra – ez az Ő napjuk.

 

Mennyi időtartam szükséges az esküvői fotózáshoz?

Ideális az egész napos, de rugalmasan vállalom a különböző intervallumú esküvői fotózásokat. Rövidebb megbízások is elő szoktak fordulni, de ahhoz, hogy hangulatos képek készülhessenek mindenképp időre van szükség. Az árat ez jelentősen nem befolyásolja és így nagyon ritkán élnek ezzel a lehetőséggel a párok.

 

Vannak csomag ajánlataid erre a napra?

Komplex szolgáltatást javaslok, miszerint reggeltől hajnalig örökítem meg a „Nagy nap” pillanatait. A csomag tartalmazhatja a következők fotózását: készülődés, leánykérés, kreatív/beállított fotózás, szertartások, majd az est eseményeinek fotózását, mint vacsora, lakodalom, mennyasszony és menyecske tánc.

 

Az elkészült anyag milyen formában kerül átadásra?

Egy egész napos esküvői fotózás során nagyon sok felvétel készül és ebből a helyszínek számától függően 600-1200 képet adok át digitális formában, teljes felbontásban. Azokon a fotókon amelyek igénylik manuális világosság-, kontraszt- és színkorrekciót végzek. A kreatív fotózáson készült képek egy részét egyedileg retusálom és effektekkel látom el ill. a képek egy részét fekete-fehérben és sephiaban készítem el. Az elkészült fotókat DVD-re írom és egyedi borítóval látom el. A képek tetszőlegesen sokszorosíthatók, nyomtathatók. Igény szerint hagyományos papírképeket is adok át, de a fotókönyv sokkal látványosabb és a párok többsége kéri is. Ez utóbbinál lehetőség van megválasztani az oldalszámot, méretet, alapanyagot, borítót és stílust. A fotók utómunkálata nagyságrenddel több időt igényel mint egy egész napos fotózás, de a képeket igyekszem néhány héten belül átadni.

 

A képek készítéséhez Nikon Full-Frame-es tükörreflexes gépet használok professzionális nagyfényerejű – f/1,4 és f/2,8 – Nikon és Sigma objektívekkel.